Global Goals Vlaggendag: Gemeente Aa en Hunze Zet Zich In voor Duurzame Wereld

26 sep , 10:21 Nieuws
image 6 66c472e20ec18

Global Goals Vlaggendag: Gemeente Aa en Hunze Zet Zich In voor Duurzame Wereld

Op 25 september vierden we het 9-jarig bestaan van de Global Goals, ook wel SDG's genoemd. Deze 17 werelddoelen richten zich op armoede, ongelijkheid en duurzaamheid. Om de Global Goals onder de aandacht te brengen, wordt jaarlijks op Vlaggendag eind september de Global Goals-vlag gehesen.

Platform Global Goals in Gemeente Aa en Hunze

Als Global Goals gemeente streeft gemeente Aa en Hunze naar een rechtvaardige, duurzame en welvarende wereld, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen. Het Platform Global Goals in Aa en Hunze zet zich in voor bewustwording en dit jaar focust het platform op het organiseren van een Wereldmaaltijd. Deze maaltijd moet mensen bewust maken van de voedselverdeling in de wereld, waarbij er genoeg voedsel is voor iedereen als het eerlijk wordt verdeeld, en er geen wereldwijde hongersnood meer hoeft te zijn.

Vlaggenhijsceremonie met Wethouder Heling

Op 25 september heeft wethouder Heling namens de gemeente Aa en Hunze samen met het Platform Global Goals de vlag gehesen, als onderdeel van de inzet voor de SDG's. Een symbolisch gebaar om de aandacht te vestigen op het belang van deze werelddoelen en de inspanningen van de gemeenschap.
#samenvoordeSDGs