Ruim 7 miljoen euro beschikbaar voor Drentse mkb’ers

Foto:

Drentse mkb-ondernemers kunnen gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling van ruim 7 miljoen euro. Dat heeft de provincie Drenthe zojuist bekendgemaakt. Het eerste deel van deze MIT-subsidie is vanaf 12 april beschikbaar. De subsidie is vooral voor ondernemers die actief zijn op het gebied van innovatie.

Het gaat om de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT), met voor MIT Haalbaarheid € 5.146.666,– en MIT R&D Samenwerking € 2.000.000,–. De regelingen worden voor 55% gefinancierd door het Rijk en voor 45% gefinancierd door de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Vanaf dinsdag 12 april a.s. is de MIT Haalbaarheid via SNN aan te vragen. De MIT R&D Samenwerking gaat op woensdag 1 juni a.s. open.

Nieuwe verdienmodellen
Gedeputeerde Henk Brink: “Deze subsidie biedt volop interessante kansen voor bedrijven die werken aan technische innovaties. De MIT is een geweldige regeling om het innovatieve mkb te stimuleren. Als Drenthe moeten we het hebben van ons midden- en kleinbedrijf. Dat is de kurk waarop onze economie drijft. Ik wil het Drentse mkb oproepen om gebruik te maken van deze regelingen, er liggen in Drenthe grote uitdagingen op het gebied van digitalisering en verduurzaming. Dit biedt ook kansen voor nieuwe verdienmodellen. Onze mensen van het SNN en Ik Ben Drents Ondernemer willen ondernemers hierbij graag verder helpen.”

Succesverhalen
In de vorige regeling is o.a. subsidie verleend voor de ontwikkeling van een systeem voor de ontzilting van brakwater: dé oplossing om brak water in kustgebieden bruikbaar te maken voor irrigatie. Een ander voorbeeld is een biobuis met afbraaktrigger: hiermee kan de gebruiker zelf bepalen wanneer de buis verdwijnt en oplost in natuureigen stoffen. Een mooie combinatie van slim en duurzaam is de ontwikkeling van een Smart grid 2.0: een eigen energienet op wijkniveau waarmee woningen binnen een wijk energie met elkaar uitwisselen voordat het surplus wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

Subsidie aanvragen en contact
De MIT-subsidie is aan te vragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN): www.snn.nl.

 

Bron: provincie Drenthe. Foto: Pixabay.