Betoverende klanken en intense trillingen in Gieten

Foto: Rick Jongsma

Betoverende klanken en intense trillingen in Gieten, afgelopen zondagavond, tijdens de eerste editie van de klankreis Zen in Gieten. Een achttal deelnemers maakte een ontspannende ‘reis’ van drie kwartier, met behulp van klankschalen en andere instrumenten. Na afloop waren ze helemaal Zen.

Advertorial

Zen in Gieten is een nieuwe activiteit van ERMM Mindfulness, het bedrijf van Erik Riensema uit Gieten. Hij is sinds enkele jaren actief als professional in mindfullness en wellness, onder meer in de sauna’s in Bad Nieuweschans en Zuidwolde. Daar leerde hij hoe klankschalen en andere instrumenten (zoals de gong, koshi chime en rainmaker) een meditatieve en ontspannende werking hebben, in de juiste omstandigheden (warmte, zacht licht, lekkere geur). Zonder al te zweverig te zijn.

Klankreis
Erik ontwikkelde in de loop der tijd een zogeheten klankreis van drie kwartier, waarbij je afwisselend zittend en liggend geniet van de betoverende klanken en intense trillingen. Daarbij worden de klankschalen ook op het lichaam geplaatst, waarbij de trillingen nog dieper komen, voor een optimaal effect. ‘Ik vond het jammer dat je de klankschaal weer van mijn buik haalde, het was zo fijn, ik voelde het in mijn hele lijf’, aldus een deelnemer na afloop.

Kabbelende golfjes
‘De trillingen van de klankschalen brengen al het water in elke cel van je lichaam gelijkmatig in beweging, als kabbelende golfjes. Dat zorgt er voor dat je energie ook gelijkmatig gaat stromen. En dat zorgt voor ontspanning’, legt Erik uit. ‘Regelmatig vallen mensen in slaap tijdens zo’n klankreis, een teken van ontspanning. Soms werkt het ook helend.’

Zondagavond
In Het Oude Postkantoor aan de Schoolstraat in Gieten, waar onder meer dansschool Out of Control is gevestigd, heeft Erik een geschikte ruimte gevonden om ook mensen uit de directe omgeving te kunnen laten genieten van een klankreis. In eerste instantie elke zondagavond tussen 19:00 en 20:00 uur, en indien er belangstelling voor andere tijdstippen is, kan dat ook.

Arrangement
Aanvullend op de klankreis is er het Zen in Gieten arrangement, een dag of dagdeel ontspannen met Yin Yoga (Erik is gecertificeerd Yin Yoga docent), T’ai Chi, Klankreis en een lunch. Eventueel in combinatie met een eigen activiteit, bijvoorbeeld een vriendinnenweekend, teamuitje of vergadering.

Facebook: zeningieten.

Reserveer jouw Zen-moment op zeningieten.nl.

 

Foto’s: Rick Jongsma.

Reacties

Cookieinstellingen