Nederland blijft donkerrood op coronakaart

Foto:

Ook de komende week is heel Nederland donkerrood op de kaart van coronabesmettingen in Europa. Het aantal positieve tests daalt snel, maar in geen enkele provincie gaat de afname ver genoeg om het hoogste waarschuwingsniveau te verlaten. Het is de zesde week op rij dat het hele land donkerrood kleurt.

Drenthe en Groningen waren tot zes weken geleden nog de laatste provincies die het beter deden, maar blijven ook nu donkerrood. Limburg heeft naar verhouding weer de meeste positieve tests, maar is nu ook de snelste daler. In de afgelopen twee weken zijn daar ruim 18.700 inwoners positief getest. Dat komt neer op 1681 gevallen op elke 100.000 mensen, ruim 27 procent minder dan bij de kaart van vorige week.

Nederland is al tijden een van de grootste coronabrandhaarden in Europa, samen met Slowakije en Tsjechië. Op de ranglijst van vorige week stond Limburg in Europa zelfs op de vijfde plaats van de meer dan 200 regio’s in Europa.

De coronakaart wordt elke donderdag vastgesteld door het ECDC, de Europese gezondheidsdienst waar onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij aangesloten is. De organisatie kijkt naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. Voor de nieuwe kaart is dat de periode van 6 tot en met 19 december. De Europese coronakaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

 

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen