Aantal lokale nieuwssites in Drenthe is fors toegenomen

Foto:

Het aantal lokale websites onder de vlag van nieuws.nl in de provincie Drenthe is de laatste maanden fors gestegen. Nadat drie jaar geleden De Wolden het spits afbeet met een nieuwe boost, volgden daarna de site van Meppel en Emmen. Ondertussen zijn ook de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen en Westerveld.

Alleen in Tynaarlo en Noordenveld is (nog) geen lokale site van deze landelijke onderneming. In het randgebied van Zuid-Drenthe zijn ook sites te vinden van Staphorst en Steenwijkerland. Voor de inwoners van Drenthe betekent dit dat nog meer lokaal nieuws tot hen kan komen. Inwoners in De Wolden die belangstelling hebben voor hun buren, kunnen een kijkje nemen op de collega-sites van bijvoorbeeld Meppel en Hoogeveen. Datzelfde geldt voor de mensen in Coevorden, die ook op de hoogte kunnen blijven van Emmen en Assen.

Adverteerders

De websites van Nieuws.nl., een landelijke organisatie die zo langzamerhand heel Nederland van nieuws voorziet, worden gemaakt door lokale journalisten. Het verdienmodel zit voor het grootste deel in de adverteerders, dus is het wel heel aardig om af en toe eens op de banners van de adverteerders te klikken. Het zijn vaak ook lokale ondernemers, plus bedrijven die zich in een groter gebied willen profileren. Juist in deze coronatijd is het goed om deze ondernemers te steunen en het aardige is dat de lezers dan ook de lokale nieuwsvoorziening steunen.

Reacties

Cookieinstellingen