Vrijwilligers Aa en Hunze dit weekend massaal in actie

Foto:

Het Oranje Fonds organiseert komende vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei de 17e editie van NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te doen, op ruim 5.500 plekken in ons land, waarvan 38 in de gemeente Aa en Hunze.

Vanwege de coronacrisis is deze editie verplaatst van 12 en 13 maart naar aankomend weekend. Het Oranje Fonds heeft deelnemers opgeroepen te allen tijde de coronamaatregelen in acht te nemen en activiteiten zo veel mogelijk buiten plaats te laten vinden. Ook is er extra geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van beschermende middelen zoals mondkapjes.

Veilig
Deelnemende organisaties doen er dit jaar alles aan om de voor hun zo belangrijke activiteiten op een verantwoorde manier door te laten gaan. Zo worden er fietstochten, wandelingen en puzzeltochten voor kwetsbare mensen georganiseerd, zodat zij toch op een veilige manier een uitstapje kunnen maken. Er worden weggeefkastjes getimmerd, taallessen op afstand gegeven, bloemen geplant samen met ouderen. En er worden heel veel buitenlocaties opgeknapt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zoals de buitenruimtes van buurthuizen en woonzorgcentra.

Vrijwilligerswerk
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. De landelijke actie leidt er vaak toe dat mensen zich voor langere tijd inzetten en is voor organisaties dan ook een goede manier om nieuwe vrijwilligers te vinden. En het biedt de deelnemers de kans om op een laagdrempelige kennis te maken met vrijwilligerswerk en te ervaren hoe fijn het is om iets voor een ander te betekenen. Dat sluit aan bij de missie van het Oranje Fonds: er samen voor zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan in onze samenleving.

Meedoen? De projecten zijn te vinden op www.nldoet.nl.

Bron en foto: Oranje Fonds.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen