Aa en Hunze steunt hospice Assen

Foto:

De gemeente Aa en Hunze steunt het nieuwe hospice aan de Ter Aardseweg 3 in Assen met een subsidie van 5.000 euro voor inrichtingskosten. Naar verwachting is de bouw van het hospice eind dit jaar gereed. Eerder steunde de gemeente Assen het hospice al met 50.000 euro subsidie voor de inrichting.

Een hospice is een ‘bijna-thuis-huis’ voor mensen die niet thuis willen of kunnen sterven. Het hospice biedt persoonlijke zorg in een rustige en huiselijke sfeer. Net als thuis kunnen familie en vrienden hun zorg en aandacht blijven geven. Als het nodig is, nemen vrijwilligers en professionele zorgverleners het van hen over.

Het college van de gemeente Aa en Hunze vindt een voorziening als een hospice belangrijk voor inwoners en hun naasten. Wethouder Co Lambert: “Wij waarderen het enorm dat zoveel vrijwilligers al hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het nieuwe hospice. Ook de gemeente Aa en Hunze levert graag een bijdrage aan zo’n belangrijke voorziening voor mensen in de laatste levensfase.”

Het nieuwe hospice krijgt zes gastenkamers, twee familiekamers, een kinderkamer, een stilteruimte en een prachtige tuin. Ook is de nieuwe locatie eenvoudiger te bereiken voor naasten van de gasten en zijn de parkeermogelijkheden beter.

De bouwkosten van het nieuwe Hospice zijn gefinancierd door onder andere eigen inspanning, een hypotheek en een bijdrage van de Stichting Vrienden van het Hospice. Voor de inrichtings- en inventariskosten heeft Hospice Noord en Midden Drenthe een beroep gedaan op de gemeenten in de regio.

Info: hospice-assen.nl.

Bron: gemeente Aa en Hunze. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen