Lintjesregen in Aa en Hunze: twee koninklijke onderscheidingen

Foto: Don Jon Hölsgens

Het is vandaag Lintjesregen in Nederland. In de gemeente Aa en Hunze hebben twee mensen een koninklijke onderscheiding gekregen: Harm Pepping uit Gieten en Ans Jacobs uit Almen (tot voor kort inwoner van Rolde).

“Heleboel stapjes extra”
Harm Pepping kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet bij verschillende vereniging in en om Gieten. Zo is hij actief bij de Stichting Wieler Promotion Oostermoer, bij de ToerFietsClub Gieten, de Historische Vereniging, de IJsvereniging en de Landbouwvereniging Oostermoer. Speciale aandacht was er voor de MTB-Route Gieten-Gasselte. Pepping was de drijvende kracht achter de aanleg ervan en is nog steeds wekelijks op de route te vinden voor onderhoud. Burgemeester Hiemstra roemde zijn onvermoeibare inzet: “Jij zet als vrijwilliger niet één stapje, maar een heleboel stapjes extra. En dat al voor een bijzonder lange periode voor ontzettend veel verenigingen. Gieten mag zijn handen dichtknijpen met een vrijwilliger als jij.”

Aan de wieg van D66 Aa en Hunze
Ook Ans Jacobs ontving een onderscheiding. Jacobs stond aan de wieg van de D66 afdeling in Aa en Hunze en is meer dan 10 jaar actief geweest voor die partij. Tussen 2014 en 2018 was ze raadslid. Burgemeester Hiemstra prees ook haar vrijwilligerswerk voor onder andere de OBS Jan Thiesschool en de Tennisvereniging Rolde. Inmiddels is ze verhuisd naar de gemeente Lochem, maar, zo drukte burgemeester Hiemstra haar op haar hart: “Ondanks je verhuizing zijn we je hier niet vergeten. Je hebt ontzettend veel voor onze gemeente, en Rolde specifiek, betekend.”


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen