Gemiddelde huizenprijs gestegen naar 334.000 euro

Foto:

Regio- De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2020 gestegen naar 334.000 euro. Met grote regionale verschillen: van 164.000 euro in Pekela tot 863.000 euro in Bloemendaal. Aa en Hunze zit met 304.000 euro onder het landelijke, maar boven het Drentse gemiddelde. En ook bij ons is er sprake van een stijging; in 2019 was de gemiddelde verkoopprijs in Aa en Hunze nog 285.000 euro.

In 342 van de 355 gemeenten in Nederland is de gemiddelde verkoopprijs van bestaande koopwoningen gestegen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS en het Kadaster. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning van 334 duizend euro is de hoogst gemeten prijs sinds het begin van de meting in 1995. De prijzen zijn sindsdien meer dan drie keer zo hoog geworden, zo blijkt uit onderstaande tabel.

De gemiddelde verkoopprijs (of koopsom) is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning.

Bron en meer info: CBS.

 

Klik op de tabel voor een vergroting:


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen