FC Emmen neemt verdiend punt mee uit Rotterdam

Regio- De voorspelling van burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen is gisteren niet helemaal uitgekomen (Feyenoord-Emmen 0-2), maar er zijn wel twee doelpunten gevallen in De Kuip in Rotterdam. Zij het eentje voor Feyenoord en eentje voor FC Emmen.

Niettemin een goede prestatie van Emmen, dat niet onderdeed voor een zwak spelend Feyenoord en terecht een punt heeft overgehouden aan het competitieduel. En misschien nog wel drie punten had verdiend, gezien de kansen voor het doel van de Rotterdammers en goed voetbal.

Anderzijds lieten de Rotterdamse rood-witten met onder meer Berghuis zich ook niet onbetuigd voor het doel van FC Emmen keeper Michael Verrips (foto), maar die wist met een aantal goede reddingen de Drenten in de race te houden. Eén schot van Köckcü was echter onhoudbaar, omdat het van richting werd veranderd (1-0, 37e minuut).

In de tweede helft werd FC Emmen steeds sterker, hetgeen resulteerde in een terecht tegendoelpunt, zij het uit een penalty. Michael de Leeuw scoorde koeltjes, door de keeper van Feyenoord de verkeerde kant op te sturen (1-1, 78e minuut).

Stond FC Emmen in de eerste helft van het seizoen ver onder de degradatiestreep, is handhaving nu opeens weer binnen handbereik. De vernieuwde ploeg van Dick Lukkien is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en sprokkelt de punten bijeen. Het wordt nog spannend, de komende weken. Hoe dan ook doet FC Emmen het goed, met een goed voetballende ploeg, geruggensteund door een goede keeper.

SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!

DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.