Nieuwe toekomst voor Camping Zwanemeer

Vlnr Henk Brink, Renee en Leonie Vorenkamp en Bas Luinge
Foto: Erik Riensema

Camping Zwanemeer in Gieten gaat een nieuwe toekomst tegemoet met twee nieuwe eigenaars: de ondernemende tweelingzussen Renee en Leonie Vorenkamp. Zij kregen vanochtend van gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze een cheque van 100.000 euro; een subsidie van het programma Vitale Vakantieparken, ter ondersteuning van een veel grotere investering in de camping.

Het landelijke programma Vitale Vakantieparken, waar de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten aan meedoen, heeft onder meer als doel om recreatiebedrijven naar een hoger niveau te tillen. Camping Zwanemeer is het vierde bedrijf in Drenthe dat subsidie ontvangt.

Boomhutten
In Gieten wordt dat hoge niveau vrij letterlijk ingevuld; de nieuwe eigenaars gaan investeren in boomhutten met loopbruggetjes door de boomtoppen. Ook komen er boshutten, blokhutten, tipi’s en andere vormen van ‘glamping’. Verder komt er een horecavoorziening met vuurplaats, privé-sanitair en nog veel meer zaken die de moderne vakantieganger wenst.

Buren
De in 1934 opgerichte camping Zwanemeer, prachtig gelegen in het Zwanemeerbos naast het meertje en het zwembad, was jarenlang in handen van Greet Oosterhuis en Aernold Reitsma. In 2020 werd Greet ziek. De buren, de nu 30-jarige tweeling Renee en Leonie Vorenkamp die de eigenaren al hun hele leven kennen, sprongen daarom bij om te helpen. Gaandeweg ontstond het idee van overname. In 2021 werd dit een feit. Een betere opvolging is nauwelijks voor te stellen: Leonie en Renee hebben allebei International Hospitality Management gestudeerd. 

Boscamping
De nieuwe eigenaars hebben een sterke toekomstvisie voor de camping en hebben een ‘out-of-the-box’ en uniek parkprojectplan geschreven. In het plan sluiten ze aan bij het door Marketing Drenthe ontwikkelde thema ‘Oer’ en wordt het een echte boscamping. Verder willen ze buiten het hoogseizoen nieuwe doelgroepen aantrekken; zo is er in de herfst een schrijversweek, waarbij schrijvers worden uitgenodigd om in alle rust inspiratie op te doen in de prachtige bosrijke omgeving.

Volgend jaar
De bouw van de nieuwe accommodaties start volgend voorjaar, de verhuur gaat naar verwachting een jaar later van start. Dit jaar staat nog in het teken van de overname, zo gaan de zussen verhuizen naar de bedrijfswoning bij de camping. De vorige eigenaars blijven wel in de buurt wonen en op de achtergrond behulpzaam.

www.zwanemeer.nl

www.vitalevakantieparken.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen