Belangrijke Besluiten Genomen tijdens Collegevergadering op 17-09-2024

23 sep , 16:07 Nieuws
image 7 66c472e1edeed

Datum en Tijd

Op 17 september 2024 vond een belangrijke collegevergadering plaats, die van 9:00 tot 13:00 werd gehouden in de Commissiekamer. De volgende personen waren aanwezig: A.W. Hiemstra (voorzitter), I. Berghuis, R.J. Heling, K. ten Brink, R.L.H. Schoonderbeek, M. Zwartsenburg.

Agenda Vastgesteld

Het college heeft de agenda ongewijzigd vastgesteld.

Besluiten College

Vervolg Proces Zeegserweg

Het college heeft besloten dat belanghebbenden van de Zeegserweg niet kunnen voldoen aan de uitgangspunten voor een alternatief plan. Ze worden op de hoogte gebracht van dit besluit.

Afwijking Bepaling Retributie Nutsvoorzieningen

Het college heeft besloten om een toeslag van €40 per extra m2 te rekenen voor nutsvoorzieningen die een grotere oppervlakte nodig hebben dan 30m2. Deze wijziging gaat direct in en zal worden opgenomen in de grondprijzenbrief 2025.

Gemeentelijk Rioleringsplan

Het college stelt voor het Gemeentelijk Rioleringsplan Aa en Hunze 2020-2024 met drie jaar te verlengen. Dit heeft geen gevolgen voor het dagelijkse beheer en onderhoud en de rioolheffing.

Welzijn op Recept Annen

Het college stemt in met de samenwerkingsovereenkomst 'Welzijn op Recept huisartsenpraktijk Annen’ en machtigt Wethouder Ten Brink om deze te ondertekenen. Dit initiatief is onderdeel van preventieketens binnen het Gezond en Actief Leven Akkoord.

Monitor Nationaal Programma Groningen

Het college heeft kennis genomen van de monitor voor de drie Noord-Drentse gemeenten, die de welvaart, economie en leefbaarheid in Aa en Hunze, Tynaarlo en Noordenveld in kaart brengt.