Help De Deelmacht opkomen voor het belang van de huurder

Foto: Erik Riensema

In deze financieel roerige tijden, is het voor huurders meer dan ooit van belang om op te komen voor het belang van de huurder en dus voor zichzelf. Huurdersvereniging De Deelmacht doet dat met verve. Desnoods met de vuist op tafel. Er speelt altijd wel iets in of rondom de 1500 huurwoningen van woningcorporatie De Volmacht in de gemeente Aa en Hunze. Kleine en grote zaken waarbij het van belang is dat de huurder wordt gehoord, waarin bemiddeling nodig is of waarbij duidelijk wordt gemaakt dat het geld de huurder niet op de rug groeit.

Lidmaatschap kost slechts 45 cent per maand. Van de 1500 huurders zijn er 800 die dat luttele bedrag over hebben voor een organisatie die opkomt voor hun -soms grote financiƫle- belangen.

Stoeptegels
Vorige week kwam de vereniging bijeen (foto) en net als vorig jaar was de opkomst groot en de zaal van Hotel-Restaurant Zwanemeer in Gieten goed gevuld. De leden hadden veel uiteenlopende onderwerpen -van loszittende stoeptegels tot de energietransitie- die onder de aandacht werden gebracht van het bestuur van De Deelmacht en de genodigden: afgevaardigden van De Volmacht en wethouder Ivo Berghuis van de gemeente Aa en Hunze. Een onderwerp dat vaker terugkwam was de communicatie bij werkzaamheden. Alle begrip voor dat er bij werkzaamheden soms vertraging is door allerlei oorzaken, maar dat wordt niet altijd even goed teruggekoppeld, zodat de huurder niet weet waar ie aan toe is. Dat gebeurt vooral als er meerdere partijen in een project zitten. De Volmacht -die overigens ook alle lof kreeg toegezwaaid voor de manier waarop ze met de huurders omgaat- beloofde hier mee aan de slag te gaan.

Dringende oproep
Tijdens deze vergadering bleek ook dat er behoefte is aan versterking van het bestuur. Voorzitter Willemien Hoving deed daartoe een dringende oproep om het bestuur bij te springen bij de nuttige en ook nog eens gezellige en sociale bezigheden. Waarvoor ook een vrijwilligersvergoeding wordt betaald.

Benieuwd wat het bestuurslidmaatschap inhoudt en hoe gezellig het is? Kom dan op woensdag 6 juli naar de extra ingelaste vergadering in verband met een statutenwijziging. Op deze avond is het ook mogelijk om van gedachten te wisselen over de invulling van het bestuur. Kunt u zelf niet, misschien kent u dan iemand die er geknipt voor is. De bijeenkomst begint om 19:30 uur (inloop 19:00 uur) en wordt gehouden in Hotel-Restaurant Zwanemeer in Gieten.

Info: www.dedeelmacht.nl.

Tekst en foto: Erik Riensema.