Drie miljoen voor Drentse fietspaden

Foto:

De provincie Drenthe stelt volgend jaar drie miljoen euro subsidie beschikbaar om de kwaliteit van Drentse recreatieve fietspaden te verbeteren. Afgelopen jaar is er ook al een miljoen euro besteed.

Gemeenten, natuurbeheerders en articuliere grondeigenaren kunnen aanspraak maken op de regeling. Doel is om fietsprovincie Drenthe te voorzien van een optimaal fietsnetwerk en zo het toeristische aanbod te versterken.

Opwaardering
Gedeputeerde Henk Brink: “De afgelopen jaren hebben we al veel geïnvesteerd in het uitbreiden van ons fietsnetwerk en het verbeteren van de kwaliteit. Deze subsidieregeling bouwt daarop voort en is bedoeld om recreatieve fietspaden een opwaardering te geven zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd. Zodat onze toeristen én inwoners van Drenthe kunnen genieten van het prachtige Drentse landschap en de natuur.”

Ontvangen
In 2021 hebben de volgende aanvragers subsidie ontvangen om hun fietspaden een kwaliteitsimpuls te geven: Gemeente Coevorden voor ‘Achter de Kibbelkoele’ en ‘Mandeveld Slenerweg’, Midden Drenthe voor ‘Veenbrug’, Westerveld voor ‘Doldersummerweg’, Emmen voor ‘Fietsas Emmen Peelstraat’, Noordenveld voor ‘Brunlaan’, Borger Odoorn voor ‘Westdorperbrug’, Tynaarlo voor ‘Kibbelslaglaan’ en Natuurmonumenten voor fietspaden in het Dwingelderveld.

E-bikes
De regeling is bedoeld voor verbetering van bestaande fietspaden en het verbinden van fietspaden, daar waar sprake is van ontbrekende schakels. Verbeteringen zijn bijvoorbeeld het verbreden of verharden van paden, zodat deze comfortabel en veilig zijn voor e-bikes, speed pedelecs, bakfietsen of rolstoelfietsen. De regeling is niet bedoeld voor uitbreiding van het huidige netwerk, omdat Drenthe al over een zeer uitgebreid fietsnetwerk beschikt.

De subsidieregeling ‘Kwaliteitsimpuls recreatief fietsnetwerk Drenthe’ opent op 1 januari 2022. Geïnteresseerden kunnen dan terecht bij het subsidieloket van de provincie.

Bron: Provincie Drenthe. Foto: Marketing Drenthe, Gijs Versteeg.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen