Beste Drentse oliebollen bij Nobellaan Assen

Foto:

De oliebollenkraam bij het winkelcentrum aan de Nobellaan in Assen verkoopt de beste oliebollen van Drenthe. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Oliebollentestonline.nl De nummer twee van de Drentse top 10 vinden we in Meppel (Groenmarkt), de nummer drie ook in Assen (Koopmansplein).

De top 10 van Drenthe wordt verder aangevuld door achtereenvolgens Marktplein Emmen, Marsdijk Assen, Tuinland Assen, Blankenstein Meppel, Markt Coevorden, Emmermeer Emmen en Praxis Assen.

Representatief?
Het is natuurlijk wel de vraag hoe representatief dit onderzoek is, hoeveel oliebollenbakkers zich hebben aangemeld en of alle gemeenten wel zijn vertegenwoordigd. Dat is niet bekend gemaakt. De uitkomst moeten we dus wellicht met een korreltje zout (poedersuiker) nemen.

Vrijwilligers
Het landelijke platform Oliebollentestonline.nl bestaat naar eigen zeggen uit een groep van twaalf vrijwilligers, ondersteund door twee experts die op zoek zijn naar de beste oliebollen. Bakkers kunnen zichzelf aanmelden, maar dat kan ook worden gedaan door hun klanten. Ze kopen in elke provincie bij verschillende verkooppunten onaangekondigd oliebollen als gewone klant en maken zichzelf dus niet bekend. De oliebollen worden dezelfde dag nog getest en beoordeeld op o.a. smaak, kleur, vorm, vulling, en vet.

AD
Voorheen deed het AD elk jaar een oliebollentest, die heel populair was, maar waarover ook altijd veel discussie was. De krant is daar in 2018 mee gestopt.

 

Bron: Oliebollentestonline.nl. Foto: Pixabay.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen