Avondlockdown vrijwel zeker drie weken verlengd

Foto:

De avondlockdown wordt verlengd met drie weken. Dat zullen demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge zo goed als zeker vanavond op een persconferentie bekendmaken.

Het betekent dat de meeste winkels en horeca hun deuren om 17.00 uur moeten blijven sluiten. Sporten is na dat tijdstip is ook verboden. Verder blijft het advies thuis maar vier gasten te ontvangen, ook met kerst.

Vakantie vervroegd
Vandaag wordt ook een besluit genomen of de basisscholen een week vervroegd met vakantie gaan. Het OMT dringt daar al langer op aan. Ingewijden zeggen dat het kabinet ertoe neigt de vakantie vroeger te laten ingaan.

Minder besmettingen
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt wel, maar ligt nog steeds heel hoog. Gisteren werden 13.844 positieve tests gemeld. Het OMT vreest verder een snelle opkomst van de Omikron-variant. Die is nog besmettelijker.

Boostercampagne
Tijdens de persconferentie zal minister De Jonge ook bekendmaken hoe de boostercampagne verder versneld gaat worden. Dat is nodig om de opkomst van de Omikron-variant tegen te gaan, zei de bewindsman gisteren.

 

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.