Kerstviering ook dit jaar in kleine kring

Foto: Lootjestrekken.nl

De meeste Nederlanders vieren de kerst dit jaar met de partner of met het gezin. Net als vorig jaar worden overige familieleden minder uitgenodigd voor de kerstviering. Slechts 27 procent nodigt meer familieleden uit, in 2019 was dit nog 47 procent. Ook spreken we dit jaar minder af met vrienden dan de afgelopen twee jaar.

Volgens het jaarlijkse feestdagenonderzoek in opdracht van Lootjestrekken.nl is 87 procent van de Nederlandse bevolking dit jaar van plan Kerstmis te vieren. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar. Daarmee ligt het niveau nog niet op dat van 2019, toen vierde 97 procent nog Kerstmis.

Kerstborrels gecanceld
Op kantoor wordt de fysieke kerstborrel voor het tweede jaar op een rij in vrijwel heel Nederland overgeslagen. Slechts één procent viert de kerst dit jaar met collega’s. Omdat er momenteel in Nederland nog een thuiswerkadvies geldt zullen veel werkgevers en werknemers de kerstplannen uit voorzorg hebben aangepast.

De populairste kerstcadeaus
Iets meer dan de helft van de Nederlandse kerstvierders viert het kerstfeest met cadeaus. Met 146 euro geven we gemiddeld 32 euro minder uit aan kerstcadeaus dan vorig jaar. De meest gevraagde cadeaus voor onder de kerstboom (via/volgens Lootjestrekken.nl):

Top-5 – Vrouwen
1. Doucheschuim
2. Sieraad
3. Geurstokjes
4. Dobbelspel
5. Kaarsen

Top-5 – Mannen
1. Gereedschap
2. Drankpakket
3. Doucheschuim
4. Geurtje
5. Cadeaubon

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders vanaf 18 jaar. Bron en foto: Lootjestrekken.nl.

Reacties

Cookieinstellingen