Boosterprik-campagne in hoogste versnelling

Foto:

De GGD’en zetten de boosterprik-campagne in de hoogst mogelijke versnelling. De prikoperatie wordt opgeschaald van 150.000 naar 700.000 vaccinaties per week. Er worden negen XXL-locaties geopend, waaronder De Bonte Wever in Assen en de voormalige Giraf in Emmen (foto).

‘Dit doen we naast het testen, bron-en contactonderzoek en fijnmazig vaccineren om de vaccinatiegraad te verhogen’, aldus de GGD-GHOR. ‘Het aantal besmettingen is hoog en nieuwe virusvarianten ontstaan en bereiken ons land. De minister van VWS heeft ons daarom een dringend verzoek gedaan om sneller, voor het einde van dit jaar, het grootste deel van de 60- plussers de boosterprik te geven. En om ook daarna in volle vaart door te prikken.’ De GGD’en geven de extra prik aan ouderen, daarnaast geven ziekenhuizen hun eigen medewerkers, huisartsen en ambulancepersoneel een oppepprik.

Reservisten
Defensie gaat helpen met het zetten van prikken en daarnaast kunnen mensen, organisaties en bedrijven die willen helpen zich sinds vrijdag aanmelden bij de website GGDreservisten.nl. In de eerste uren dat de site online was stroomden er al zo’n 2000 aanmeldingen binnen. In de loop van zaterdag liep de teller op naar zo’n 6500 en ook daarna bleven de aanmeldingen binnenkomen. Onder de inmiddels ongeveer 10.000 aspirant-reservisten zijn mensen die in de horeca werken, maar ook gepensioneerde huisartsen en studenten geneeskunde.

Laat begonnen
Vergeleken met de buurlanden is Nederland laat begonnen met de boosterprikken. Mede daardoor hebben nog maar weinig Nederlanders zo’n prik gekregen. In Duitsland hebben inmiddels bijna 14 miljoen mensen een booster gekregen, oftewel een op de zes Duitsers. Oostenrijk en België hebben meer dan 2 miljoen boosterprikken gegeven en Denemarken meer dan 900.000.

Bron: NieuwsNL/ANP/RTV Drenthe/GGD-GHOR. Foto: Redactie Emmen.

Reacties

Cookieinstellingen