Heel Nederland blijft donkerrood op coronakaart | Wel grote verschillen tussen provincies

Foto:

Heel Nederland -en dus ook Drenthe- blijft donkerrood op de Europese coronakaart. Toch zijn er ook grote verschillen tussen de provincies onderling; vooral Limburg springt er in negatieve zin uit, terwijl Groningen en Drenthe het relatief goed doen.

Limburg breekt opnieuw een record. Nergens in het westen van Europa worden zoveel coronagevallen vastgesteld. In de provincie zijn in de afgelopen twee weken 22.482 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2012 gevallen op elke 100.000 inwoners, oftewel één op elke vijftig Limburgers. Ook voor Nederland is dat een record, sinds het begin van de epidemie had een provincie nog nooit zo veel positieve tests.

In Drenthe zijn 986 positief getesten per 100.000 inwoners en in Groningen zelfs 790. De andere provincies zitten allemaal tussen de 1200 en 1700.

Oostenrijk
Op de Europese kaart staan in totaal 212 regio’s. Limburg en zestien andere regio’s hebben meer dan 2000 besmettingen per 100.000 mensen. De meeste besmettingen worden vastgesteld in het midden van Europa. In de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn van 8 tot en met 21 november 3237 op elke 100.000 inwoners positief getest. Daarna volgt Opper-Oostenrijk. Andere landen met veel positieve tests zijn Slowakije, Tsjechië, Slovenië en Kroatië.

Ook in andere Europese landen stijgt het aantal bevestigde besmettingen. Sardinië stond vorige week als laatste regio van heel Europa op groen, het laagste waarschuwingsniveau, maar gaat nu naar oranje.

ECDC
De coronakaart wordt elke donderdag vastgesteld door het ECDC, de Europese gezondheidsdienst waar onder meer het RIVM bij aangesloten is. De organisatie kijkt naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De Europese coronakaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen