GGD Drenthe start vrijdag met boosterprik

Foto:

GGD Drenthe begint komende vrijdag met het boosterprikken. Deze extra vaccinatie is bedoeld voor mobiele 80-plussers, volwassen inwoners van zorginstellingen en medewerkers in de zorg met patiëntcontact. Dit zorgt voor extra drukte bij de GGD, naast de normale vaccinaties (en testen) op de locaties in Assen, Emmen en Hoogeveen.

De oudsten en meest kwetsbaren komen vanaf vrijdag aan de beurt. Leeftijd is de belangrijkste voorspeller voor ernstige ziekte door COVID-19. De uitnodigingen vallen vanaf donderdag bij de 80-plussers op de mat. Het callcenter en de digitale portal zijn dan ook open. Overigens mogen mensen die aan de beurt zijn meteen ook hun partner meenemen. Het is sowieso een dringend advies aan iedereen om zoveel mogelijk naar een GGD-locatie te komen, al dan niet gebracht door een familielid. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een booster krijgen. De GGD begint met 70 locaties, oplopend tot ruim 80.

Vanaf dinsdag 23 november komen ook inwoners van zorginstellingen aan bod, te beginnen bij instellingen met een eigen arts. Zij kunnen vanaf volgende week maandag vaccins bestellen bij het RIVM. Instellingen die niet zelf kunnen vaccineren kunnen een beroep doen op de GGD, opgeven kan per donderdag 18 november.

Vanaf het eind van december ontvangen de circa 4 miljoen 60-plussers naar verwachting ook een uitnodiging voor een boostervaccin. Zij krijgen de booster ook op één van de GGD-locaties. Ook de 60-plussers op de BES-CAS-eilanden krijgen een booster aangeboden vanaf dinsdag 23 november. Nadat de primaire doelgroep is geweest.

De Gezondheidsraad benadrukt dat het boostervaccin geen instrument is om de huidige besmettingsgolf in te dammen, maar bedoeld is als blijvend hoge bescherming om toename van ernstige ziekte voor te zijn. Lees meer hierover op Rijksoverheid.nl.

Bron: GGD Drenthe. Foto: Pixabay.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen