Nijpend tekort aan pleegouders; actieweek in Drenthe

Foto:

Vanavond begint de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek vraagt Jeugdzorg Nederland aandacht voor pleegzorg en het nijpend tekort aan pleegouders. Dit jaar organiseert Pleegzorg Drenthe, in samenwerking met gemeenten, tal van activiteiten om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleegouders in het zonnetje te zetten.

Om 20.00 uur verricht burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de symbolische aftrap van de Week van de Pleegzorg door de Erasmusbrug groen te verlichten. In navolging daarop worden ook in Drenthe verschillende ‘high lights’ zoals gemeentehuizen, kerken, fonteinen, beelden en theaters, groen verlicht. Hiermee wordt eensgezind het belang van en de noodzaak voor pleegzorg onderschreven.

Glow in the dark wandelingen
De gemeenten Assen en Emmen organiseren op vanavond ‘Glow in the dark’ wandelingen speciaal voor pleegouders, pleegzorgwerkers, bestuurders en andere belangstellenden.

Online programma pleegouders
Speciaal voor de pleegouders in Drenthe is er op vrijdag 5 november een sprankelend online programma, gepresenteerd door Jetta Post. Het belooft een inspirerende avond te worden, die live vanuit de City Life Church in Assen wordt uitgezonden.

Voor meer informatie kijk op https://www.pleegzorg.nl/week-van-de-pleegzorg/

Bron: Gemeente Borger-Odoorn. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen