Steun voor culturele zzp’ers in Drenthe

Foto:

Zo’n 60 culturele zzp’ers in Drenthe en Groningen volgen tot half november verschillende trainingen om het online en offline kunstonderwijs op scholen beter te kunnen combineren.

De bijscholingen worden gratis aangeboden door Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Compenta die daarvoor een subsidie hebben gekregen van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Culturele zzp’ers zijn vaak gastdocent op scholen. Door corona zijn veel culturele zpp’ers genoodzaakt af en toe over te stappen op online lessen. Een aantal gaf tijdens de coronacrisis aan dat de kennis en vaardigheden hiervoor ontbraken en zij geen passend aanbod hadden voor scholen. Hier komen de trainingen aan tegemoet.

De bijscholingen behandelen onderwerpen als digitale vaardigheden, digitale presentatie en online ondernemerschap. Ook is er aandacht voor specifieke onderwijstypes als vmbo en het speciaal onderwijs. Na afloop krijgen de deelnemende zzp’ers een klein bedrag om zich verder te verdiepen in digitaal werken. Dit kunnen ze gebruiken op de scholen in Drenthe en Groningen. Op deze manier profiteert ook het onderwijs van de trainingen.

Er zijn plannen om de meest populaire trainingen begin volgend jaar te herhalen. Zzp’ers die hier bij willen zijn kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Kunst & Cultuur.

Bron en foto: Stichting Kunst & Cultuur.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen