De Bucketlist van Drenthe: 16 dingen om te ontdekken

Foto:

Het project Oktober Kindermaand bestaat 20 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum is De Bucketlist van Drenthe gemaakt. In het boekje staan zestien organisaties en activiteiten die Drentse kinderen gezien en gedaan moet hebben en waar ze als inwoner van Drenthe trots op mogen zijn.

Met dit jubileumboekje worden kinderen gestimuleerd om ook na Oktober Kindermaand op ontdekkingstocht te gaan in de provincie. Op de bucketlist staan onder andere een bezoek aan het Meisje van Yde, het gevangenisdorp Veenhuizen, de paarse heide, het landschapskunstwerk Broken Circle en het kasteel in Coevorden. Daarnaast zijn er vier prijsvragen, waarin de kinderen creatief uitgedaagd worden.

Alle leerlingen op de Drentse basisscholen hebben het boekje op school ontvangen. Cultuurgedeputeerde Cees Bijl nam het boekje onlangs ook in ontvangst tijdens een vlogworkshop in de bibliotheek van Norg. De workshop is onderdeel van de feestelijk maand waarin diverse organisaties hun deuren gratis openen voor kinderen. Annelies Bakelaar, voorzitter van de stuurgroep Oktober Kindermaand, mocht de jubileumgids overhandigen (foto).

 

Bron en foto: Kunst & Cultuur Drenthe.

Reacties

Cookieinstellingen