Drentse campagne voor goede fietsverlichting

Foto:

Veilig naar de sportclub, muziekles, vrienden en school nu de dagen steeds korter en donkerder worden? Goede fietsverlichting is dan extra belangrijk. Daarom geven jeugdlid Milan van Stigt van de Emmense voetbalvereniging DZOH en wethouder René van der Weide – namens het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe – woensdag 13 oktober om 19.00 uur samen de aftrap van de provinciale campagne ‘Licht aan en gaan!’. Dit jaar is er extra aandacht voor jongeren die van en naar hun sport fietsen.

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ieder jaar in de herfst aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de Drentse gemeenten.

Feestelijke aftrap
Dit jaar vindt de feestelijke aftrap van de campagne plaats bij voetbalvereniging DZOH in Emmen. Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen geeft daar namens het VVBD samen met jeugdlid Milan van Stigt van DZOH het startsein voor de campagne. Na de aftrap verzorgen Veilig Verkeer Nederland en de ANWB een controle van de fietsen op het terrein.

Campagne
De actie in Emmen wordt opgevolgd door verschillende acties in andere plaatsen in Drenthe. Sportverenigingen ontvangen campagnematerialen om op te hangen in de kantines. En vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland houden op verschillende plekken in de provincie fietscontroles. Je kunt de campagne verder tegenkomen op borden langs de weg, krijtverfuitingen en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media zoals Instagram. En op www.lichtaanengaan.nl vind je handige tips over fietsverlichting.

Tekst: Provincie Drenthe. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen