Bewoners van dorp Amen verwijderen zelf grote hoeveelheid split op de weg na uitblijven reactie gemeente

Foto: Rick Jongsma

AMEN – Wie vanavond door het dorpje Amen reedt zag een grote groep bewoners die hard aan het werk waren, althans als de grote stofwolk was opgetrokken.

Een aantal weken geleden is hier door de gemeente een laag split neergelegd. Dit is voor een groot gedeelte goed ingereden door het verkeer, maar op twee kruisingen lag nog een dikke laag los split.

Bewoners hebben sinds dien al enkele keren de gemeente gebeld met het bericht dat er fietsers, motorrijders, en afgelopen weekend ook een automobiliste een ongeval hebben gehad. Bij het laatste ongeval is de politie ter plaatse geweest en hebben zij een proces-verbaal opgemaakt. Ook zij constateerden een veel te dikke laag split wat het ongeval had veroorzaakt.

Toen een bewoner vanmiddag de gemeente belde om te vragen wat er met het telefoontje en klacht van afgelopen woensdag was gedaan kwam het tot een woordenwisseling en werd duidelijk dat er ook vandaag niks gedaan zou worden. Reden voor de bewoners om zelf materiaal te verzamelen en het split af te voeren.

Ongeveer 10 tot 15 bewoners van het dorp gingen met trekkers, scheppen, sneeuwschuivers en bezems het split te lijf en hadden binnen twee uur twee kruisingen, een fietspad, en de opritten die daar tussen zitten schoon. Het split hebben zij netjes op een parkeerplaats neergelegd zodat, mocht de gemeente alsnog langskomen om het op te halen, zij dit met een grijper makkelijk kunnen weghalen.

Reacties

Cookieinstellingen