Proeftuin in Gieten

Foto: Eigen foto

In de tuin van ’t Crayenest aan de Asserstraat in Gieten wordt van 17 t/m 19 september de laatste Proeftuin van het seizoen gehouden. 

Proeftuin ontstond aan het einde van de eerste corona lockdown vorig jaar. Jan Veldhoen, eigenaar van De Kelder van de Coningh – Oostenrijkse wijnen en chef kok en vriend Eric van Lier maakten plannen om een gezellige, informele wijn-spijs proeverij te organiseren.

De eerste editie in juni 2020 was meteen een daverend succes. Men wilde direct boeken voor 2021. In april dit jaar werden weer een aantal Proeftuin -weekenden gepland. In juni en juli waren alle dagen uitverkocht. Het laatste Proeftuin-weekend van 2021 start op vrijdag 17 september met een Honing-special, waarbij alle gerechtjes met honing uit Gieten worden bereid. 

Sascha Bouwknegt, chef kok van De Smaak van het Noorden, bereidt drie hoofdgerechtjes voor. Jan en imker Anet bereiden het voorgerecht en het dessert. Als liefhebber van honing wil je hier BIJ zijn. 

Zaterdag 18 en zondag 19 september staat chef kok Aljo Buiter van Bistro Het oude Raadhuis – Zuidhorn in de keuken aan de Asserstraat 7 in Gieten.

Gasten boeken online een informele, corona-proof proeverij met vijf smaakvolle gerechtjes, ter plekke opgemaakt door een chef-kok en daarbij steeds twee proefglaasjes passende Oostenrijkse wijnen. In twee grote tenten in de tuin, dus ook droog bij regen. Met 2-, 4- en 6-persoons zitjes.   

Voor informatie én reserveren ga je naar https://dekeldervandeconingh.nl/proeftuin of bel 0653898284.   

 

Reacties

Cookieinstellingen