N33 van vanavond tot maandagochtend dicht

Foto: Google Maps

De N33 is dit weekend afgesloten van vanavond (vrijdag) 19.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur tussen Assen en Siddeburen, in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert deze dagen onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. Het verkeer wordt via verschillende wegen omgeleid.

Omleidingen
Verkeer richting Siddeburen/Delfzijl:
Bij Assen via de A28 en A7
Bij Hoogezand via de N387

Verkeer richting Assen:
Bij Siddeburen via de N387, A7 en A28 Dit jaar is de N33 twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen Assen en Siddeburen.

Minder vaak
De eerste afsluiting vond plaats van 2 tot 5 juli. De afgelopen jaren waren er altijd zes weekendafsluitingen op drie verschillende trajecten (Assen-Gieten, Gieten-Veendam en Veendam-Siddeburen), dit is nu teruggebracht naar twee. Wel geldt de afsluiting nu voor de hele weg van Assen tot Siddeburen. Door van zes naar twee weekendafsluitingen te gaan kiest Rijkswaterstaat in nauw overleg met de aannemer Poort van Noord en de wegbeheerders voor korte maar hevige hinder. De verwachting is dat weggebruikers hier meer begrip voor kunnen opbrengen.

Maaien en reparatie
Rijkswaterstaat voert tijdens deze weekenden onderhoudswerkzaamheden aan de weg. Het gaat dan om maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

Reacties

Cookieinstellingen