Bijna 4 procent Drentse scholieren doet aan sexting

Meisjes versturen sneller seksueel getinte foto's dan jongens.
Foto:

Liefst 1 op de 28 middelbare scholieren uit de provincie Drenthe doet aan sexting (3,7%). Hiermee zijn Drentse leerlingen iets actiever met het sturen van seksueel getinte berichtjes of foto’s dan landelijk gemiddeld (3,5%).

Dit concludeert VPNGids.nl op basis van de meest recente sexting-cijfers van GGD’s en het CBS, in verband met de Dag van de Seksuele Gezondheid op 4 september.

Aa en Hunze
In de gemeente Aa en Hunze doen Drentse jongeren het vaakst aan sexting, namelijk 1 op de 17 middelbare scholieren, dat is 6%. In Hoogeveen stuurt 1 op de 59 pubers seksueel getinte berichtjes of foto’s naar anderen, met 1,7% het minst van alle Drentse gemeenten. In Emmen gaat het om 4,6%, in Borger-Odoorn om 4,2%, in Coevorden om 4% en in Assen en Midden-Drenthe om 3%.

Enkhuizen
Tussen Nederlandse gemeenten bestaan grote verschillen. Jongeren uit Enkhuizen spannen de kroon: van hen doet 8,2% aan sexting. Dat komt neer op 1 op de 13 leerlingen of ruim 2 per middelbare schoolklas. In sommige andere gemeenten wordt niet of nauwelijks aan sexting gedaan, waaronder in Mook en Middelaar, Hardinxveld-Giessendam en Druten.

Vmbo
Nederlandse meisjes geven iets vaker aan dat ze seksueel getinte berichtjes en foto’s sturen (3,7%) dan jongens (3,2%). Ook per opleidingsniveau zijn er grote verschillen in hoe vaak er aan sexting wordt gedaan. Op het vmbo stuurt 1 op de 23 leerlingen seksueel getinte berichtjes, terwijl op de havo 1 op de 32 het doet en op het vwo slechts 1 op de 50.

Bron: VPNGids.nl. Foto: Pixabay / Anastasia Gepp.

 

Reacties

Cookieinstellingen