Week van Lezen en Schrijven in Aa en Hunze

Foto: Redactie

Volgende week is het de Week van Lezen en Schrijven, met diverse activiteiten in de bibliotheken van Aa en Hunze, waaronder een optreden van Eus.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In de gemeente Aa en Hunze gaat het om ongeveer 12 procent van alle volwassen inwoners. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Aa en Hunze doet dit jaar ook weer mee aan de themaweek.

In Aa en Hunze worden in de Week van Lezen en Schrijven verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er in de bibliotheken in Gieten, Rolde en Annen een wedstrijd ‘Stapelgedichten maken’, wordt er voorgelezen aan volwassenen en aan kinderen en komt ervaringsdeskundige schrijver en columnist Özcan Akyol (Eus) zijn verhaal vertellen.

Alle activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven zijn gratis en staan vermeld op www.bibliotheekgieten.nl/agenda. 

Bron: Gemeente Aa en Hunze

Cookieinstellingen