Half miljoen voor dorpshub Grolloo

Foto: Redactie

Het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze heeft een voorgenomen positief besluit genomen op een aanvraag voor onder andere de realisatie van een dorpshub in Grolloo.

Vanuit het dorp is namens meerdere organisaties een subsidieaanvraag ingediend voor de dorpsplannen aan De Pol. Het plan omvat de aanpassing van dorpshuis het Markehuis, de bouw van woonzorgappartementen en de aanpak van parkeerproblematiek en verkeersveiligheid.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om een incidentele subsidie van €500.000,- beschikbaar te stellen voor het plan, in september wordt dit besproken in de gemeenteraad. De toekenning is onder voorbehoud van vaststelling van de begroting 2022 door de raad in november 2021.

De overige gelden van de investering worden gefinancierd door middel van cofinanciering. De totale investering bedraagt €1.712.100,-.

Stichting het Markehuis, Grolloo zorgt, OBS De Drift en Camping de Berenkuil hebben een gezamenlijk plan opgesteld om De Pol aantrekkelijker, veiliger en leefbaarder te maken. De bouw van woonzorgappartementen op De Pol 6 voor inwoners uit Grolloo met het gebruik van het dorpshuis als centrale ontmoetingsplek wordt gezien als een mooie en al jarenlang gewenste toevoeging voor het dorp Grolloo.

Bron: Gemeente Aa en Hunze

Cookieinstellingen