Campagne voor meer AED’s in Drenthe

Foto:

De stichting Hartveilig Drenthe en Vereniging Drentse Gemeenten (VDG) lanceren samen met Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, op woensdag 1 september de campagne Hartveilig Drenthe.

Met de campagne poogt de stichting samen met gemeenten en provincie om de ongeregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in kaart te brengen. Ook doen zij een oproep om AED’s te realiseren op de zogenoemde witte vlekken. In de campagne worden filmpjes en advertenties ingezet met diverse inwoners uit Drenthe.

6 minuten
De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Een burgerhulpverlener kan in die kritieke minuten de eerste hulp opstarten. Het is dan van belang dat alle AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) aan de buitenkant van een pand hangen, geregistreerd zijn en dat gekwalificeerde burgerhulpverleners in beeld zijn. Dat kan door registratie op www.hartslagnu.nl.

Actueel overzicht
Alle Drentse gemeenten hebben een actueel overzicht van de geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in hun gemeente. Met de gezamenlijke campagne roepen de Drentse gemeenten inwoners op om de nog niet geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners aan te melden. Diverse inwoners uit Drenthe werken mee aan deze oproep: zorgprofessionals,
burgerhulpverleners, ondernemers en sportclubs die een AED aan de buitenkant van het pand hebben opgehangen. De campagne is een vervolg op de eerder uitgevoerde campagne in 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de Provincie Drenthe.

Bron: VDG. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen