Dilldapps en toverballen bij Into Nature

Foto:

De Drentse kunstbiënnale Into Nature wil kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de beeldende kunst van de internationale kunstenaars op de kunstroute.

Families die de kunstmanifestatie bezoeken kunnen met hun kinderen een zoet kunstwerk voor insecten bouwen als reactie op de gigantische toverbol van Semâ Bekirović. Scholen kunnen deelnemen aan een educatief programma in het Bargerveen bij Emmen rond het kunstwerk van de Duitse kunstenaar Veit Laurent Kurz.

Kinderen krijgen tegen een geringe vergoeding verschillende materialen tot hun beschikking om het kunstwerk voor insecten te maken. Zij krijgen ook een doosje met snoepgoed dat ze kunnen gebruiken voor het kunstwerk of zelf mogen opeten. Stichting Kunst & Cultuur ontwikkelde het project en heeft in een aantal doosjes een schatkistje verstopt. Degene die het kistje vindt krijgt een kilo smakelijke toverballen thuis gestuurd.

Educatieprogramma voor scholen
Zeker 330 leerlingen nemen in augustus en september deel aan het educatieprogramma voor het primair én voortgezet onderwijs. Zes scholen in de buurt van Emmen hebben zich al aangemeld voor het programma. De leerlingen gaan in de schaapskooi met alledaagse materialen een Dilldapp maken. De kunstenaar Veit Laurent Kurz laat in zijn kunstwerk zien hoe deze trolachtige fantasiefiguren eruit kunnen zien. Dilldapps bieden bescherming tegen angsten en vinden hun oorsprong in de Duitse folklore. De leerlingen maken in groepjes of individueel vanuit hun verbeelding een kleine installatie, tekening of schilderij om hun angsten te bezweren.

De kunstmanifestatie Into Nature vindt tot en met 24 oktober plaats in het Bargerveen in Emmen. Bezoekers kunnen wandelend en fietsend de kunstwerken bezoeken. Het thema van de tentoonstelling is New Energy.

Bron en foto: Kunst & Cultuur Drenthe. Op de foto de Dildapps van Veit Laurent Kurz, vastgelegd door Mariëlle Hensums.

 

Reacties

Cookieinstellingen