Boek Drentse Parels 4.000 keer verkocht

Drentse Parels voor Jetta Klijnsma.
Foto:

Toen vorig jaar door de coronamaatregelen alle evenementen stillagen, heeft Anneke Boekee uit Zuidwolde het plan opgevat om een boek uit te geven met verrassende en originele adressen in Drenthe: Drentse Parels. Het boek is een ware bestseller. Op woensdag 25 augustus konden de makers het 4.000ste exemplaar uitreiken aan Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma (foto).

De eerste editie van Drentse Parels verscheen begin mei dit jaar. Het is een boek voor toeristen en inwoners om de provincie op een bijzondere manier te ontdekken. Het boek werd ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerper Japke Pol uit Broekhuizen en bevat 150 tips, onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Heel gevarieerd, van avontuur, tot eten, drinken, slapen, natuur, ambachten, kunst en bijzondere shopadressen.

Ontdekkingstocht

Het maken van Drentse Parels was een grote ontdekkingstocht; alle uithoeken van de provincie werden bezocht en ieder bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Boeiende verhalen hoorden ze, over hoe mensen hun hart volgden, hun leven een andere wending gaven, en nu iets doen waarvan ze zeggen ‘het voelt niet als werk’. De genoemde bedrijven betalen niet voor hun vermelding in het boek, het is een onafhankelijke selectie van de makers.

Drentse Parels wordt verkocht via de eigen webshop en boekenwinkels. De helft van de verkoop gaat naar inwoners van Drenthe, de andere helft gaat naar adressen in alle uithoeken van ons land. Leuk is dat het boek ook voor veel inwoners van Drenthe een inspiratiebron is om op pad te gaan en verrassende plekken te ontdekken waar ze het bestaan niet van wisten.

www.drentseparels.nl

Reacties

Cookieinstellingen