Woeste opening Drentse culturele seizoen

Foto:

De opening van het nieuwe culturele seizoen in Drenthe vindt op donderdag 9 september plaats, tijdens het muzikale spektakel Woeste Gronden in ’t Haantje in Coevorden. Cultuurgedeputeerde Cees Bijl en wethouder Jeroen Huizing geven dan het startschot voor de Drentse Uitmaand, een maand waarin tal van culturele activiteiten starten.

Na de lange coronaperiode start in september het culturele seizoen en kunnen liefhebbers zich aanmelden voor creatieve workshops en cursussen. Ook kunnen we voorstellingen, evenementen  en musea bezoeken. De Drentse culturele sector staat klaar om bezoekers te verwelkomen. Podia, musea en culturele organisatie presenteren in september op verschillende locaties in Drenthe een voorproefje van wat ze allemaal organiseren in het nieuwe seizoen. Voor de inwoners van Drenthe een mooie gelegenheid om kennis te maken met cultuur in de eigen omgeving.

Woeste Gronden
Woeste Gronden is een voorstelling die het gezelschap BUOG heeft gemaakt in opdracht van de gemeente Coevorden die zich een jaar lang Culturele gemeente van Drenthe mag noemen. Een mysterieus verhaal dat zich afspeelt op de woeste gronden van een oude boorlocatie.

Drentse Uitmaand
De Drentse Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur. De campagne wordt gefinancierd door de provincie Drenthe. Op www.drentseuitmaand.nl zijn alle activiteiten in de actiemaand te vinden.

Bron en foto: Kunst & Cultuur Drenthe.

Reacties

Cookieinstellingen