Tien miljoen voor Drentse ondernemers

Foto:

Gedeputeerde Staten van Drenthe stellen Provinciale Staten voor om een lening van 10 miljoen euro aan het MKB Fonds Drenthe te verstrekken. Het fonds is er voor het Drentse MKB dat bij de ‘gewone’ bank niet terecht kan, zoals starters, innovatieve bedrijven of bedrijven die snel groeien. Het doel van het fonds is het aanjagen van meer innovatie en werkgelegenheid in Drenthe.

Nu de steunmaatregelen vanuit de Rijksoverheid afgebouwd worden, merkt het fonds een toenemende behoefte. Uit de evaluatie van 2020 is gebleken dat het fonds goed aansluit bij de wensen van de Drentse ondernemers. Bij positieve besluitvorming door Provinciale Staten kan de leningsovereenkomst vanaf 29 september 2021 getekend worden.

Gedeputeerde Henk Brink: “In 2014 hebben we dit fonds in het leven geroepen omdat banken na de crisis minder makkelijk geld uitleenden. Hiermee vullen we een gat in de financieringsmarkt op. Het is goed om te zien hoe we er de afgelopen jaren met het fonds in zijn geslaagd om het Drentse MKB te ondersteunen naar een toekomstbestendige economie. Een prachtig resultaat voor Drenthe waar we met elkaar trots op mogen zijn en een goede reden om opnieuw geld beschikbaar te stellen.”

Bron: Provincie Drenthe. Foto: Pixabay.

Reacties

Cookieinstellingen