WW in Drenthe verder gedaald

Foto:

In juli nam de WW in Drenthe verder af met 4,8 procent. In vrijwel alle sectoren daalde het aantal WW-uitkeringen. Alleen in het onderwijs nam het aantal uitkeringen toe. De WW daalde in juli 2021 voor de vijfde maand op rij en is na een sterke stijging vlak na de corona-uitbraak weer onder het niveau van eind 2019.

Eind juli telde Drenthe 5.982 WW-uitkeringen. Dat is 2,4% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in juli af met 300 uitkeringen (-4,8%) ten opzichte van vorige maand. De WW daalde in de afgelopen maand in vrijwel alle sectoren. Vooral in de horeca, detailhandel, commerciƫle dienstverlening en bouw nam het aantal WW-uitkeringen af. In het onderwijs was sprake van een toename van de WW. Dit is een jaarlijks terugkerend patroon dat wordt veroorzaakt doordat veel tijdelijke contracten van leraren aan het eind van het schooljaar worden beƫindigd. Eind juli 2021 lag het aantal WW-uitkeringen ook ruim lager dan een jaar eerder (-29,2%) en zelfs weer onder het niveau van eind 2019, voor de uitbraak van de coronapandemie.

Ook landelijk nam het aantal WW-uitkeringen af, met 14.082 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-5,9%) en met 76.574 uitkeringen ten opzichte van een jaar eerder (-25,5%). De daling van de WW is in alle provincies zichtbaar.

 

Bron en foto: UWV.

Reacties

Cookieinstellingen