Uitreiking Talentprijs Cultuur in Asser bos

Foto:

Stichting Kunst & Cultuur reikt op maandag 30 augustus de Drentse Talentprijs Cultuur uit. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in het openluchttheater Tivoli in het Asser bos.

Genomineerd voor de prijs zijn de band Blackbriar, beeldend kunstenaar Ilana de Boer en dichter Iduna Paalman. De Talentprijs is voor degene die in 2020 de beste culturele prestatie heeft verricht. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en een sculptuur. Voor de andere twee genomineerden is er een bedrag van 500 euro.

  • De symfonische metalband Blackbriar uit Assen brengt ook in 2020 in eigen beheer songs en videoclips uit die door fans over de hele wereld gewaardeerd worden. In 2020 zet de band een crowdfunding op om de opname van een debuutalbum te bekostigen. Dit album is begin dit jaar gepresenteerd.
  • Kunstenaar Ilana de Boer uit Assen won vorig jaar de titel Amateurkunstenaar van Drenthe, vanwege haar bijzondere figuratieve schilderijen en keramische werk. Vanwege deze prestatie en natuurlijk haar werk is zij genomineerd voor de Talentprijs.
  • Iduna Paalman uit Rolde sleepte met haar gedichtenbundel ‘De grom uit de hond halen’ de Poëziedebuutprijs 2020 in de wacht. De jury schrijft haar grote literaire competenties toe en nomineerde haar daarom voor de prijs.

 

 

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt sinds 2010 uitgereikt. In het rijtje van winnaars staan celliste Mare Keja, folkduo Tangarine en illustratrice Marloes de Vries.

 

Bron en foto’s: Kunst&Cultuur Drenthe.

Reacties

Cookieinstellingen