Bijna 100 aanvragen Frisse Start

Foto: Redactie

Bijna 100 vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en verenigingen hebben inmiddels gebruikt gemaakt van de Frisse Startsubsidie. Met deze subsidie kunnen initiatieven tot 350 euro voor een sociale activiteit ontvangen. In totaal is er 50.000 euro beschikbaar.

Op zoek naar de 100e activiteit
De subsidie werd gebruikt voor tal van activiteiten. Van autorondritten tot bloemenacties en van fietstochten tot bbq’s en high teas om de vrijwilligers te bedanken. Wethouder Co Lambert is blij met al deze activiteiten: “Inmiddels hebben 96 organisaties gebruik gemaakt van de subsidie, dat is erg mooi om te zien. Aan de andere kant is de pot nog niet leeg. Wij roepen daarom alle vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en verenigingen op om de subsidie snel aan te vragen!”

Frisse start na corona
Gemeente Aa en Hunze kreeg van de Provincie Drenthe 50.000 euro om te verdelen over verschillende organisaties. Onder de noemer ‘Een frisse start na corona’ krijgen vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en verenigingen een financiële bijdrage om te investeren in een activiteit. “Het zijn voor vrijwilligersorganisaties nog steeds lastige tijden. We geven hen graag een steuntje in de rug”, aldus Lambert.

Meer informatie, alle voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.aaenhunze.nl/frissestart

Bron: Gemeente Aa en Hunze

Cookieinstellingen