Docu: Eenzame en gefrustreerde Roos (74) uit Gieten start een nieuw leven in Assen

Foto:

Buurvrouw Roos (74) voelt zich onbegrepen, is eenzaam en gefrustreerd. Ze verkoopt uit wanhoop haar huis en start een nieuw leven in een nieuwe stad. Ze verhuist naar Assen. Al gauw veranderd haar droom opnieuw in een leven vol ruzie en tegenslagen.

Roos is een alleenstaande vrouw uit Gieten die in het dorp vooral bekend staat om haar woede uitbarstingen. Ze mag inmiddels de lokale supermarkt niet meer in en voelt zich in Gieten al 13 jaar verstoten door de dorpelingen, is ontzettend eenzaam en ziet het leven in het Drentse dorp niet meer zitten.

Video Pieter Busman
Pieter (26) is videomaker. Hij komt uit Veendam en woont momenteel anti-kraak in Gieten. Hij is eerder bekend van het YouTube kanaal Labratten en werkt naast zijn passie-projecten momenteel als freelance regisseur en editor voor Netflix (social media) en het programma Levensliedjes (op 2k40). Zijn video’s hebben vaak een sterke link met mentale gezondheid en humor. Pieter heeft deze docu volledig zelf bedacht en gemaakt.

De kennismaking
Sinds Pieter anti-kraak woont in Gieten hoeft hij geen wekker meer te zetten want zijn buurvrouw staat iedere ochtend aan de deur met een nieuw verhaal. De ene ochtend is ze vrolijk, de andere boos, verdrietig of gefrustreerd. De dagelijkse gesprekken aan de deur scheppen een band en heeft geleid tot deze documentaire.

Pieter & Roos
In de eerste documentaire Daten met Buurvrouw Roos zag je hoe Roos samen met haar buurjongen Pieter Busman (26) opzoek ging naar een liefdesmaatje om haar eenzaamheid op te lossen. Een emotionele rollercoaster met een happy ending én een bijzondere vriendschap tussen haar en Pieter als gevolg. Roos maakt een goede start van een nieuw leven.

Roos
In deze tweede docu zie je hoe Buurvrouw Roos zich een weg probeert te banen in haar nieuwe woonplaats Assen. Ze gaat wekelijks naar de psycholoog, jeux de boule en drinkt dagelijks koffie met haar buren. Wat een droom lijkt, veranderd alleen al snel in een nieuwe golf van frustratie en ruzies. Roos is zo gefrustreerd dat ze aangeeft een burnout in haar stress te hebben. Je ziet de struggle van een bijzondere vrouw, die zich opnieuw onbegrepen voelt in de maatschappij. Ze lijkt de grip op het leven te verliezen en ziet geen uitweg. Moet Roos opnieuw gaan verhuizen, of is er toch een andere oplossing?

In de nieuwe docu gaat ze samen met Pieter opnieuw op zoek naar het medicijn tegen haar eenzaamheid en frustratie klachten.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen