Kindje (5) overleden na explosie op boot bij Zuidlaardermeer

Foto:

KROPSWOLDE – Een van de kinderen die gisteren zwaargewond raakte bij een explosie op een plezierjacht bij het Zuidlaardermeer, is overleden. Dat meldt RTV Noord op hun website.

In totaal raakten gistermiddag zes personen gewond, waarvan 4 ernstig. Het gaat om een 28-jarige vrouw, twee mannen van 29 en 64 jaar en drie minderjarigen, allen afkomstig uit de gemeente Midden-Groningen.

Volgens getuigen zouden alle, of bijna alle slachtoffers uit één gezin komen. Dit kan of wil de politie niet bevestigen.

De explosie ontstond gistermiddag even voor 14:00 toen de eigenaar de boot wou starten. Deze ontploft waarna er enkele personen het water werden in geblazen. Eén van de kinderen kwam in het water terecht en is door omstanders met zware brandwonden uit het water gehaald. Een ander kind is zwaar verbrand door omstanders uit de brandende boot gehaald.

De politie en brandweer hebben een tijd lang op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan en nog gezocht naar meerdere slachtoffers. De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk en zal nog enige tijd in beslag nemen.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen