63,4% van de werkgevers in Drenthe loopt het risico op terugbetaling noodhulp NOW

Foto: iStock

Bijna 65 procent van de Drentse ondernemers moet mogelijk de ontvangen coronasteun terugbetalen. Volgens het UWV hebben landelijk ruim 139.000 werkgevers een loonkostensteunvoorschot ontvangen, maar heeft het merendeel nog geen definitieve berekening aangevraagd. In Drenthe gaat het om 36 procent. De organisatie spreekt van zorgwekkende aantallen.

Uit het onderzoek van het UWV blijkt dat 1.137 van de 1.794 werkgevers in Drenthe hun definitieve berekening nog moet aanvragen. Geen definitieve berekening betekent dat de tegemoetkoming op nul wordt vastgesteld en dus het totale voorschot moet worden terugbetaald. Bij deze berekening wordt gekeken naar de daadwerkelijke loonsom en het concrete omzetverlies.

Een herberekening aanvragen kan nog tot 31 oktober van dit jaar. Landelijk hebben tot nu toe zo’n 60.000 werkgevers een definitieve berekening voor de eerste steunperiode aangevraagd. Ruim 79.000 (57%) heeft dit echter nog niet gedaan.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen