Wordt Aa en Hunze de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland?

Foto: iStock

Jantje Beton is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De winnaar wordt een jaar lang in het zonnetje gezet via een grootschalige publiciteitscampagne.

Volgens Jantje Beton is buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Bovendien zijn er volgens de organisatie te weinig speelplaatsen.

Gezonde ontwikkeling
Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Gemeenten die een gooi naar deze titel willen doen moeten dit voor 31 augustus via een motivatiebrief of video aan Jantje Beton laten weten. Een vakjury én een kinderjury beoordeelden de inzendingen. Op 24 november maakt Jantje Beton de winnaar bekend.

Gemeenten die een gooi naar deze titel willen doen moeten dit voor 31 augustus via een motivatiebrief of video aan Jantje Beton laten weten. Een vakjury én een kinderjury beoordeeld de inzendingen. Op 24 november maakt Jantje Beton de winnaar bekend.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen