Aantal WW-uitkeringen in Drenthe blijft dalen

Foto: iStock

In juni nam de WW in Drenthe verder af met 7,2 procent. Ook lag het aantal WW-uitkeringen lager dan vorig jaar. Eind juni telde Drenthe 6.282 WW-uitkeringen. Dat is 2,5% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in juni af met 486 uitkeringen (-7,2%) ten opzichte van vorige maand.

Detailhandel
Vooral in de detailhandel daalde het aantal uitkeringen. Ook in alle leeftijdscategorieën was er sprake van een daling, maar het sterkst onder jongeren tot 27 jaar. Eind juni 2021 lag het aantal WW-uitkeringen in Drenthe voor de derde keer op rij lager dan een jaar eerder. In juni 2020 waren er nog 8.532 uitkeringen. Dat aantal is 26,4 procent lager in juni 2021 (-2.250 uitkeringen).

Kansrijke beroepen
Er is vooral veel vraag naar restaurantkoks en medewerkers bediening horeca. Ook voor verkoopmedewerkers en pedagogisch medewerkers kinderopvang is veel belangstelling. Ook in de techniek, het onderwijs en de zorg is momenteel veel werk te vinden.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen