Drentse Fiets4Daagse morgen van start

Foto:

De Drentse Fiets4Daagse gaat morgen van start. Het evenement vindt dit jaar van 13 t/m 16 juli plaats en kan ondanks de nieuwe coronamaatregelen gewoon doorgaan.

Vanaf morgen dus weer een vertrouwd zomers beeld in Drenthe: grote colonnes fietsers met de bekende vlaggetjes aan het stuur, die vanuit de zeven startplaatsen routes van 30, 40 en 60 kilometer rijden. Ook zijn er weer kidsroutes en is er een Roll-on route. Fiets je graag één dag mee dan kan dat ook.

De startplaatsen zijn Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel, Norg en Westerbork.

Nieuw is dat de deelnemers starten in tijdsblokken om zo een spreiding te krijgen. Er kan alleen online ingeschreven worden. Inschrijven ter plaatse is niet mogelijk. Vier dagen fietsen betekent vier dagen starten vanuit dezelfde startplaats.

En vol is vol: op basis van de huidige maatregelen geldt er een maximum aantal starters op één moment. Dit kan betekenen dat een startplaats het maximum aantal deelnemers bereikt. Geadviseerd wordt hiermee rekening te houden!

“Ik ben echt een blij mens” zegt voorzitter Jan Broertjes. “Het zijn spannende tijden en je bent constant bezig met scenario denken. Het is dan toch geweldig dat er weer ruimte ontstaat om er samen weer meer op uit te gaan. Uiteraard binnen de 1,5m richtlijnen. Ook voor de organisaties achter de startplaatsen ben ik blij dat de energie die zij in dit evenement stoppen niet voor niets is geweest. We maken er samen een mooie vierdaagse van binnen de kaders die er zijn.”

Kijk op www.fiets4daagse.nl voor alle informatie.

Reacties

Cookieinstellingen