Informatie-uilen in Aa en Hunze

Foto: Gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze plaatst samen met lokale ondernemers en dorpen op een groot aantal locaties ‘informatie-uilen’. Dat zijn informatiezuilen in de vorm van een uil.

De eerste drie (z)uilen worden dinsdag 13 juli geplaatst in Rolde, Annen en Gieten. Later dit jaar volgt plaatsing in Eext, Gasselte, Gieterveen en Grolloo.

De 20 andere dorpen en plekken volgen in 2022.

Lokale informatie
Toeristen, recreanten én passanten krijgen via de zuilen informatie te zien over de omgeving waar ze zich op dat moment bevinden. Informatie over bedrijven (waar kan ik een kopje koffie drinken, mijn fiets laten repareren of geld pinnen) maar ook over wandel-, fiets en ruiterroutes, toeristisch interessante locaties in de omgeving en informatie over Nationaal Park Drentsche Aa en Hondsrug UNESCO Global Geopark.

 Voor en door lokale ondernemers
“Na het sluiten van de toeristinfo-punten is de vraag naar informatie blijven bestaan. Wij zijn blij dat we in deze behoefte kunnen voorzien door het plaatsen van de informatiezuilen. Wat er extra mooi aan is, is dat het helemaal lokaal wordt opgepakt. Het project is een initiatief vanuit het Ondernemersplatform. De zuilen worden gemaakt voor en door ondernemers uit Aa en Hunze en er is een goede samenwerking met de gemeente.

Ook is er een koppeling met het begin dit jaar gelanceerde ‘Lokale Winkelplein. Zo zijn bedrijven die op www.lokaalwinkelplein.nl vermeld staan gekoppeld aan zo’n zuil. Het is super dat deze middelen elkaar zo kunnen versterken en dat wij daarin kunnen faciliteren”, aldus wethouder Bas Luinge.

Reacties

Cookieinstellingen