Drents eenakterfestival Kört&Goed doorgeschoven naar 2022

Eenakterfestval.
Foto:

De werkgroep toneel van het Huus van de Taol in Beilen had er veel vertrouwen in. Eenakterfestival Kört&Goed kon dit jaar mooi doorgaan in augustus en september in de openluchttheaters in Drenthe. Dan ben je buiten, hebt meer ruimte en bovendien zijn de podia vaak groter. Zo zouden ook spelers op veilige afstand van elkaar kunnen blijven.

Maar de versoepelingen van het kabinet komen eigenlijk net even wat te vroeg. Spelers gaan – nu het weer mag – op vakantie en dus kunnen ze niet repeteren. Door het opzeggen van een aantal toneelgroepen blijft er te weinig over om een goed festival mee te organiseren, zegt de werkgroep. Voor dit jaar gaat er dan ook een streep door het festival.

Eenakterfestival Kört&Goed ontwikkelde zich de laatste jaren tot een succes. ‘Er waren prachtige toneelstukken en steeds meer publiek wist het festival te vinden. Wij willen graag de loop erin houden, dus in maart 2022 volgt een nieuwe editie,’ zegt Bert Rossing van de toneelwerkgroep van het Huus van de Taol.

Vanaf september kunnen toneelgroepen zich aanmelden voor het festival van 2022. Dat is dan weer binnen in de zalen en theaters van Drenthe.

Meer informatie is te vinden op www.huusvandetaol.nl/nl/wat-we-doen/op-de-planken/toneel/.

Reacties

Cookieinstellingen