Groeten uit Gasselterveld (opinie)

Foto: Redactie

Ik recreëer al een halve eeuw in ‘t Nije Hemelriek en het gebied er omheen, tegenwoordig beter bekend als Gasselterveld. Ik heb gezien hoe de zandwinningsinstallatie en de zandwagens die dagelijks door het bos denderden plaats hebben gemaakt voor een betoverend mooie recreatieplas, waar we met z’n allen dagelijks van kunnen genieten. Ik heb ook gezien hoe het totaal verpauperde motel Gasselterveld is gesloopt, om plaats te maken voor een fraai resort dat prima in het landschap past. 

-Opinie-

Gaan de toeristen die daar straks komen voor overlast zorgen? Kijk eens iets verderop in de gemeente, bij het resort Hof van Saksen. Aanschouw de mensen die daar komen, het resort en de omgeving. Rommel? Overlast? Nope. 

De huidige rommel/overlast bij het Gasselterveld wordt niet door toeristen veroorzaakt, maar door onze lieftallige kroost. En door inwoners van Gieten en Gasselte die er met de auto naar toe gaan. Dat gebeurt echt.

De toeristen komen hier om lekker te fietsen, te genieten van de rust, comfortabel te overnachten en geld uit te geven. Geld waarmee de gemeente het mooie gebied kan blijven onderhouden. Waarmee winkels in de dorpen overeind kunnen blijven. Waarmee onze kroost aan het werk kan, in plaats van rondhangen op het Gasselterveld. Mooie werkgelegenheid ook, horeca en recreatie. Of willen we liever een fabriek in Gasselte?

Laten we blij zijn dat een ondernemer risico durft te nemen ten behoeve van onze leefbaarheid. En als je de plannen goed analyseert, zie je dat hij dat met veel respect voor de omgeving en het milieu doet. Daar zien de gemeente en andere instanties ook op toe. Lees zelf maar (pdf).

Dat respect brengt mij tot slot bij de vraag aan de bezwaarmaker tegen het resort. Als u deze zomer op vakantie gaat, maakt u zich dan ook zo druk om de overlast en de druk die u veroorzaakt op de locatie waar u recreëert? Of valt dat wel mee?

Erik Riensema, inwoner van Gieten.

Reacties

Cookieinstellingen