Nieuw watertappunt in Anderen langs etappe Pieterpad

Foto: Gemeente Aa en Hunze

Met het overhandigen van het eerste flesje water aan Jan Ubels van Natuurkoe opende wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze dinsdag in Anderen een nieuw watertappunt. Het tappunt staat op de route van de Pieterpadwandeling tussen Rolde en Schoonloo.

De etappe Rolde-Schoonloo is één van de mooiste en meest geliefde etappes van het Pieterpad. Dit pad heeft echter één nadeel: wandelaars komen weinig plekken tegen waar je drinken kunt halen. Het gevolg was dat veel wandelaars aanklopten bij het bedrijf Natuurkoe in Anderen om hun flesje te vullen. Tijdens een bedrijfsbezoek aan Natuurkoe kwam Jan Ubels van het bedrijf met de suggestie om een watertappunt te plaatsen.

Een suggestie die de gemeente ter harte nam. Wethouder Bas Luinge: “Het Pieterpad is een iconische wandeling. De etappe tussen Rolde en Schoonloo één van de allermooiste. Met dit watertappunt faciliteren we de wandelaars en fietsers in onze gemeente nog weer wat beter.”

Het watertappunt is er gekomen in samenwerking met de WMD. Bas Luinge vulde zijn flesje als eerste en gaf deze symbolisch aan de familie Ubels: “Na al die jaren van flessen vullen, hebben zij dit flesje met vers Drents drinkwater meer dan verdiend.”

Reacties

Cookieinstellingen