A28 komend weekend dicht tussen Groningen-Zuid en Julianaplein

Foto:

De A28 is richting Groningen, tussen de afrit Groningen-Zuid en het Julianaplein, aankomend weekend dicht. De rijbaan wordt dit weekend door aannemerscombinatie Herepoort omgezet naar het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.

De verwachting is dat de omleidingsroutes door de stad druk zullen zijn, meldt Groningen Bereikbaar. Daarom adviseert de organisatie aan verkeer dat van iets verder komt een andere route richting Groningen te kiezen.

Drukke omleidingen
Het verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen wordt via verschillende routes omgeleid. Verkeer uit Haren naar Groningen wordt omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. Verkeer dat al op de A28 naar Groningen rijdt, kan vanaf de afslag Groningen-Zuid (afrit 39) via de Laan Corpus den Hoorn naar het Vrijheidsplein en de westelijke of de zuidelijke ringweg.

Eerder kiezen voor andere routes
Het advies voor verkeer dat verder komt is om eerder een andere route naar Groningen te kiezen. Zo kan verkeer vanuit Assen via de N33 en de A7 (Gieten, Veendam en Zuidbroek) naar de stad rijden of via de N386 en de N372 (via Tynaarlo naar Peize). Verkeer vanuit Meppel en Zwolle wordt geadviseerd via de A32 en de A7 te rijden.

Vanaf maandag 28 juni rijdt het verkeer over het nieuwe viaduct richting Groningen.

Reacties

Cookieinstellingen