Fiets zoveel mogelijk met opa en oma en win een dagje uit

Foto:

De Zomerchallenge in Drenthe is van start. Veilig Verkeer Nederland (VVN) daagt alle opa’s, oma’s en (klein)kinderen uit om in de zomervakantie samen zoveel mogelijk te fietsen. Samen kunnen ze opdrachten doen en een prijs winnen. Een dagje uit in Drenthe.

Samen fietsen is gezellig, goed voor je gezondheid en voor kinderen is het belangrijk om veel fietservaring op te doen in het verkeer. De Zomerchallenge bestaat uit verschillende opdrachten die je tijdens het fietsenĀ  uitvoert. Je sprokkelt plaatsnamen, speelt bingo en fietst een verhalentocht van een Drentse schrijver. De opdrachten staan in een speciaal boekje waarin ook handige tips over (veilig) fietsen staan. Onder deĀ  deelnemende families die alle uitdagingen hebben gedaan, verloot VVN een dagje uit in Drenthe.

Meedoen? Ga naar www.vvn.nl/zomerchallengedrenthe.

 

Doortrappen Drenthe
De zomerchallenge in Drenthe is onderdeel van het programma Doortrappen Drenthe. Met dit programma stimuleren de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten senioren (vaker) op de fiets te stappen. Door langer te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Doortrappen bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. Meer weten? Kijk op www.doortrappendrenthe.nl.